Pages

5/04/2013

Τζιγεροταρτάκια με μυρωδικά.

ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 φύλλο σφολιάτας ή ζύμης κουρού
600 γρμ. συκωτάκια αρνίσια ψιλικομμένα
2 φλυτ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο λάδι
1 1/2 φλυτ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλυτ. γάλα
2 αυγά κτυπημένα
1/2 φλυτ. κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
λίγο μάραθο, ή άνηθο
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε την ζύμη σε 8 στρογγυλά κομμάτια με την βοήθεια ενός κουπ-πατ ή ενός πιάτου. Λαδώνουμε φόρμες για ταρτάκια και τα καλύπτουμε με την ζύμη. Σ'ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα συκωτάκια για 5-6', προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 5-6'. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά. Αποσύρουμε απο την φωτιά και τ'αφήνουμε να κρυώσει. Σ'ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα τα συκωτάκια, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά. Μ'ένα κουτάλι γεμίζουμε τις ταρτιέρες. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200' για 30', να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί καλά η γέμιση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου