Pages

5/06/2013

Κατιμέρια πολίτικα

ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα ρύζι για σούπα
1 & 3/4 της κούπας νερό
1 μικρό γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές βούτυρο
2 αυγά
μπόλικο κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι και πιπέρι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
1/2 kg αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 σφηνάκι λάδι
1 σφηνάκι ρακή, ή τσίπουρο,, ή τσικουδιά
χλιαρό νερό όσο σηκώσει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την γέμιση, η οποία πρέπει να κρυώσει. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι, καλά πλυμένο με μια κούπα νερό. Εδώ θα χρειασθεί να προσέξουμε λίγο. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοψήνουμε το ρύζι μέχρι να σκάσει, στην διαδρομή θα χρειασθεί να προσθέσουμε και το υπόλοιπο νερό. Θα φτιάξουμε ενα πηχτό λαπά. Αφού ψηθεί το ρύζι, ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι.Σιγοψήνουμε μέχρις ότου το απορροφήσει όλο. Αποσύρουμε απο την φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά, εγώ την βάζω και για λίγη ώρα στο ψυγείο. Σ'αυτό το διάστημα φτιάχνουμε την ζύμη για το φύλλο με την συνήθη διαδικασία και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο. Ανοίγουμε φύλλα, στρογγυλά ή μακρόστενα, ότι μας βολεύει κόβουμε τετράγωνα κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε, βάζουμε στο κέντρο 2-3 κουταλιές γέμιση και κλείνουμε σε φάκελλο. Εγώ προτιμώ τα μικρού μεγέθους γιατί είναι πιό εύκολα στο τηγάνισμα. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και τα πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου