5/06/2013
Κέϊκ πορτοκαλιού με ψιλικομμένα πορτοκάλια
Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε στα 4, αφαιρούμε κουκούτσια-ίνες και τα κόβουμε στον κόφτη του μίξερ. ( Δεν τα πολτοποιούμε) αν δεν έχουμε κόφτη τα κόβουμε στο χέρι. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο, την ζάχαρη και κτυπάμε δυνατά 2-3', προσθέτουμε την βανίλια και ένα -ένα τα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν και ρίχνουμε εναλλάξ με τον χυμό. Τέλος προσθέτουμε και τα κομμένα πορτοκάλια. Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170* για 1 ώρα και 10' Αν θελήσουμε να το σιροπιάσουμε, το αφήνουμε πρώτα να κρυώσει, το τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα σουβλάκι και αφού βράσουμε το σιρόπι 3' απο τον βρασμό σιροπιάζουμε το κέϊκ μας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου