Pages

5/10/2013

Μοσχαρίσιο συκώτι αλα Βενετσιάνα

ΥΛΙΚΑ:
4 λεπτές φέτες συκώτι περίπου 200 γρμ.
2 κρεμμυδάκια
αλεύρι, λεμόνι
30 γρμ. βούτυρο
4 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. ξύδι απο κόκκινο κρασί
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες λεπτές τα κρεμμύδια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Αλευρώνουμε το συκώτι και το τηγανίζουμε για 6' απο κάθε πλευρά, προσθέτουμε το ξύδι και το αφήνουμε για ένα λεπτό ακόμη σε σιγανή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το συκώτι σε πιατέλα στίβουμε λεμόνι και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαίντανό. Σερβίρουμε αμέσως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου