Pages

5/03/2013

Pretzel dog ή corn dog

ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα γάλα
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 1/4 της κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. πάπρικα
5 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα στην μέση
1 κρόκο αυγού
μαύρο ή άσπρο σουσάμι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά, το ρίχνουμε σ'ένα μπολ, προσθέτουμε την μαγιά, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να αφρίσει για 5-10'.
Ρίχνουμε στην μαγιά το λάδι, την ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ, το αλάτι, την σόδα και την πάπρικα. Θα γίνει μια αρκετά κολλώδης ζύμη. Την αδειάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και δεν διστάζουμε να προσθέσουμε όσο αλεύρι χρειασθεί για να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Τοποθετούμε την ζύμη σ'ένα μπολ και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ενώ η ζύμη ανεβαίνει, κόβουμε τα λουκάνικα στα δυό και περνάμε τα ξυλάκια ( αυτά που βάζουμε και στα σουβλάκια) αφού προηγουμένως τα εχουμε βρέξει καλά για να μην καούν στο ψήσιμο.
Οταν η ζύμη είναι ετοιμη, πλάθουμε κορδόνια και τα τυλίγουμε γύρω-γύρω απο τα λουκάνικα.
Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού, αραιωμένο με λίγο νεράκι, πασπαλίζουμε με σουσάμι της αρεσκείας μας και τα ψήνουμε στους 220-230' για 15'.
Σερβίρονται με κέτσαπ και μουστάρδα ζεστά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου