ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό ζάχαρη 2 ποτήρια νερό ξύσμα 2 μανταρινιών ή αλλων εσπεριδοειδών 4 ποτήρια χυμό απο το φρούτο που επιλέξαμε Σόδα (σε κουτάκια ) |
Βράζουμε τα 3 πρώτα υλικά ( νερό, ζάχαρη, ξύσμα ) για 7-10' απο τον βρασμό.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα 4 ποτήρια χυμό και ανακατεύουμε καλά.
Σ'αυτό το στάδιο, αν δεν την καταναλώσουμε (γίνεται περίπου 2 λίτρα ) την βάζουμε σε μικρά πλαστικά μπουκαλάκια και την διατηρούμε στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε με 1/4 χυμό και 3/4 σόδα, προσθέτουμε παγάκια.
(Γίνεται αρκετά γλυκειά )
Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε με λεμόνια ή πορτοκάλια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου