Pages

5/07/2013

Σπιτική, μανταρινάδα, πορτοκαλάδα,λεμονάδα

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
ξύσμα 2 μανταρινιών ή αλλων εσπεριδοειδών
4 ποτήρια χυμό απο το φρούτο που επιλέξαμε
Σόδα (σε κουτάκια )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τα 3 πρώτα υλικά ( νερό, ζάχαρη, ξύσμα ) για 7-10' απο τον βρασμό.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα 4 ποτήρια χυμό και ανακατεύουμε καλά.
Σ'αυτό το στάδιο, αν δεν την καταναλώσουμε (γίνεται περίπου 2 λίτρα ) την βάζουμε σε μικρά πλαστικά μπουκαλάκια και την διατηρούμε στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε με 1/4 χυμό και 3/4 σόδα, προσθέτουμε παγάκια.
(Γίνεται αρκετά γλυκειά )
Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε με λεμόνια ή πορτοκάλια.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου