Pages

5/03/2013

Πατατοκεφτέδες της Sneja Ivanova

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι μέτριο
2 αυγά
250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες.
Όταν είναι έτοιμες τις περνάμε από την μηχανή του πουρέ ή μια μια τις λιώνουμε με το πιρούνι σε ένα βαθύ μπολ.
Ρίχνουμε τα αυγά, το κεφαλοτύρι, αλάτι λίγο ( γιατί το κεφαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρό), το πιπέρι, το κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι, την ρίγανη και ζυμώνουμε.
Καθώς ζυμώνουμε προσθέτουμε και την φρυγανιά, για να γίνει σφιχτό το μείγμα μας και να μην διαλυθεί στο τηγάνισμα.
Θα καταλάβετε στο ζύμωμα αν θέλετε λιγότερη ή περισσότερη ποσότητα φρυγανιάς
Στην συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
Στο τηγάνι έχουμε βάλει το λάδι να κάψει και αρχίζουμε το τηγάνισμα.
Αφήνουμε να ψηθούν καλά από την μια μεριά πριν τους γυρίσουμε από την άλλη.
Το συχνό γύρισμα δεν βοηθάει στο να διατηρήσουν το σχήμα τους.
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και άλλα υλικά της αρεσκείας μας όπως δυόσμο, μαϊντανό, τυρί φέτα ή άλλο σκληρό τυρι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου