Pages

5/08/2013

Μπισκοτάκια Ιταλικά

ΥΛΙΚΑ:
125 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρμ. αλεύρι μαλακό
από 1/2 λεμόνι το ξύσμα
1 κ.γ μπέϊκιν
1 βανίλια
100 γρμ. ζάχαρη
1 αυγό
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
μαρμελάδα της αρεσκείας μας για να τα ενώσουμε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε ένα λάκκο και προσθέτουμε όλα τα υλικά πλήν της άχνης. Τα δουλεύουμε και φτιάχνουμε μια σχετικά μαλακή ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο. Την ανοίγουμε σε φύλλο 1εκ. και με ένα κούπ-πάτ φτιάχνουμε τα σχέδια.Τα ψήνουμε στους 180' για 15' Σημείωση: Την ζύμη για να την τοποθετήσουμε στο ταψί την σηκώνουμε απο τον πάγκο με μία σπατουλίτσα για να μην μας χαλάσει το σχήμα, το δεύτερο που θα κόψουμε εσωτερικά την καρδούλα ή ότι άλλο σχέδιο θελήσουμε το κόβουμε μέσα στο ταψί επειδή είναι πιό λεπτό και θα μας χαλάσει το σχήμα αν το μεταφέρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου