5/06/2013
Εύκολο Πολίτικο τουρσί, σχεδόν ανάλατο
Ξεκινάμε κόβοντας σε χοντρά κομμάτια τα λαχανικά, τα τοποθετούμε κατά σειρά στο βάζο και τα πατάμε καλά. Εν τω μεταξύ βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το ξύδι, τα κρεμμυδάκια τα σκόρδα, τους σπόρους πιπεριού, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι και την ζάχαρη και τα βράζουμε για 5' στο τέλος ρίχνουμε και το μπούκοβο. Ετσι όπως είναι το μείγμα ζεστό το ρίχνουμε στα λαχανικά φροντίζοντας να είναι καλυμμένα με το ζουμί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και διατηρούμε το τουρσί στο ψυγείο. Την συνταγή την είδα στην εκπομπή της Ελένης Ψυχούλη στο σκαϊ chef στον αέρα. Την επέλεξα γιατί δεν αγαπώ τα πολύ αλμυρά και αυτή είναι καταπληκτική. Αφού το ετοιμάσετε σε 3 μέρες είναι έτοιμο και μπορείτε να το καταναλώσετε.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου