Pages

5/06/2013

Εύκολο Πολίτικο τουρσί, σχεδόν ανάλατο

ΥΛΙΚΑ:
500 γρμ. νερό
250 γρμ. λευκό απλό ξύδι
ένα βάζο μετρίου μεγέθους
σπόροι πιπεριού, 2-3 δαφνόφυλλα,λίγο μπούκοβο
2 κ.σ. χοντρό αλάτι, 2 κ.σ. ζάχαρη
2-3 κρεμμυδάκια στιφάδου
2 σκελίδες σκόρδο, τις ποσότητες για τα υπόλοιπα λαχανικά τις κανονίζετε εσείς σύμφωνα με την χωρητικότητα του βάζου.
Και θέλουμε: λάχανο άσπρο, λάχανο κόκκινο ( θα βάψει το τουρσί αλλά δεν μας πειράζει ) καρότο, αγγούρι, πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες, ρεπανάκια κομμένα στα δύο, κουνουπίδι, σέλινο κοτσάνια και φύλλα ή σέλερυ ή και τα δύο μαζί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεκινάμε κόβοντας σε χοντρά κομμάτια τα λαχανικά, τα τοποθετούμε κατά σειρά στο βάζο και τα πατάμε καλά. Εν τω μεταξύ βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το ξύδι, τα κρεμμυδάκια τα σκόρδα, τους σπόρους πιπεριού, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι και την ζάχαρη και τα βράζουμε για 5' στο τέλος ρίχνουμε και το μπούκοβο. Ετσι όπως είναι το μείγμα ζεστό το ρίχνουμε στα λαχανικά φροντίζοντας να είναι καλυμμένα με το ζουμί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και διατηρούμε το τουρσί στο ψυγείο. Την συνταγή την είδα στην εκπομπή της Ελένης Ψυχούλη στο σκαϊ chef στον αέρα. Την επέλεξα γιατί δεν αγαπώ τα πολύ αλμυρά και αυτή είναι καταπληκτική. Αφού το ετοιμάσετε σε 3 μέρες είναι έτοιμο και μπορείτε να το καταναλώσετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου