5/06/2013
Τα κανελόνια της ανακύκλωσης
Απο άλλο φαγητό που είχα φτιάξει, είχε περισσέψει ο κιμάς καβουρδισμένος και τον είχα βάλει στην κατάψυξη. Τα κοπανάκια είχαν περισσέψει απο προηγούμενο φαγητό και τα είχα στο ψυγείο. Την ιδέα μου την εδωσε ο Βησσαρίων Παρθένης που ''Μαγειρεύει οικονομικά στον Σκάϊ. Αυτός εβαλε κιμά και ψιλοκομμένη καπνιστή γαλοπούλα. Εγώ εβαλα τα μπουτάκια και τα προσάρμοσα στα δικά μας γούστα. Ερριξα στο τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρισα το κρεμμύδι με το σκόρδο, πρόσθεσα τον κιμά, τα μπουτάκια, που προηγουμένως τα είχα καθαρίσει απο πέτσες και τα είχα ψιλοκόψει, τον αρακά και το καρότο.Τα σοτάρισα για λίγη ώρα όλα μαζί και πρόσθεσα την ντομάτα, τον πελτέ, τα αλατοπίπερα και τέλος τον μαϊντανό. Φρόντισα το μείγμα να μην έχει υγρά. Αφησα να κρυώσει και γέμισα τα κανελόνια μου. Σ'ενα μπολ κτύπησα ελαφρά το αυγό, πρόσθεσα την κρέμα και το γάλα και κάλυψα τα κανελόνια μου. Τα εψησα στους 170' στον αέρα για 20', φρόντισα σ'αυτό στο μεσοδιάστημα να τα λούζω με την σάλτσα γάλακτος για να μην ξεραθούν. Οταν τα έβγαλα απο τον φούρνο τα σκέπασα με αλουμινόχαρτο για να μαλακώσουν όσα είχαν ξεροψηθεί. Εγινε ένα καταπληκτικό φαγάκι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου