Pages

5/06/2013

Τα κανελόνια της ανακύκλωσης

ΥΛΙΚΑ:
300 γρμ. κιμά καβουρδισμένο απο την κατάψυξη
3 μπουτάκια(κοπανάκια)κοτόπουλου ψημένα στην σακούλα
1/2 κούπα αρακά
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
4 κουταλιές πουρέ ντομάτας
1 κουταλάκι πελτέ
2-3 κουταλιές απο το ζουμί που εβγαλαν τα μπουτάκια
αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτί κανελόνια
3-4 κουταλιές λάδι.
Θα χρειαστούμε ακόμη:
1 αυγό
150 γρμ. κρέμα γάλακτος
250 γρμ. γάλα
αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Απο άλλο φαγητό που είχα φτιάξει, είχε περισσέψει ο κιμάς καβουρδισμένος και τον είχα βάλει στην κατάψυξη. Τα κοπανάκια είχαν περισσέψει απο προηγούμενο φαγητό και τα είχα στο ψυγείο. Την ιδέα μου την εδωσε ο Βησσαρίων Παρθένης που ''Μαγειρεύει οικονομικά στον Σκάϊ. Αυτός εβαλε κιμά και ψιλοκομμένη καπνιστή γαλοπούλα. Εγώ εβαλα τα μπουτάκια και τα προσάρμοσα στα δικά μας γούστα. Ερριξα στο τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρισα το κρεμμύδι με το σκόρδο, πρόσθεσα τον κιμά, τα μπουτάκια, που προηγουμένως τα είχα καθαρίσει απο πέτσες και τα είχα ψιλοκόψει, τον αρακά και το καρότο.Τα σοτάρισα για λίγη ώρα όλα μαζί και πρόσθεσα την ντομάτα, τον πελτέ, τα αλατοπίπερα και τέλος τον μαϊντανό. Φρόντισα το μείγμα να μην έχει υγρά. Αφησα να κρυώσει και γέμισα τα κανελόνια μου. Σ'ενα μπολ κτύπησα ελαφρά το αυγό, πρόσθεσα την κρέμα και το γάλα και κάλυψα τα κανελόνια μου. Τα εψησα στους 170' στον αέρα για 20', φρόντισα σ'αυτό στο μεσοδιάστημα να τα λούζω με την σάλτσα γάλακτος για να μην ξεραθούν. Οταν τα έβγαλα απο τον φούρνο τα σκέπασα με αλουμινόχαρτο για να μαλακώσουν όσα είχαν ξεροψηθεί. Εγινε ένα καταπληκτικό φαγάκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου