Pages

5/05/2013

Ψαροκεφτέδες ψημένοι στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ:
4 φιλέτα κατεψυγμένα Παγκάσιους ή γλώσσα ή μπακαλιάρο( περίπου 700 γρμ.) βρασμένα
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια και βρασμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στο χέρι σε μικρούς κύβους
1 σκελίδα σκόρδο ψιλικομμένη
2 αυγά
3-4 κουταλιές λάδι
μισό μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη ή όσο χρειασθεί
αλάτι-πιπέρι
Επιπλέον θα χρειασθούμε φρυγανιά για να τα πανάρουμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ψάρι, περίπου 10' και το στραγγίζουμε. Σε ένα αλλο βράζουμε την πατάτα. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το ψάρι, την πατάτα, το κρεμμύδι, τα αυγά, το σκόρδο, αν το θέλουμε,το λάδι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε τα υλικά καλά και προσθέτουμε τόση φρυγανιά για να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται. Φτιάχνουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος κανονικό, ούτε μικρά αλλά ούτε και μεγάλα. Τα πανάρουμε με φρυγανιά, τα τοποθετούμε σε ταψί και τα βάζουμε για μιά ώρα στο ψυγείο. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και το λαδώνουμε ελαφρά, τοποθετούμε τους ψαροκεφτέδες και ψήνουμε στους 180-200' για 20'.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου