Pages

5/07/2013

Μπριζόλες χοιρινές κρυμμένες

ΥΛΙΚΑ:
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
6-7 πατάτες μεγάλες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
2 τομάτες κομμένες σε φέτες
500 γραμμ. τυρί κεφαλογραβιέρα τριμμένο
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φετούλες
6-7 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε φετούλες
2 κουτιά ψιλοκομμένα μανιτάρια (τα πλένουμε και τα στίβουμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-πάπρικα
ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
λαδόκολλες και αλουμινόχαρτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε τις μπριζόλες και αποτελειώνουμε το ψήσιμο στη χύτρα για εξοικονόμηση χρόνου. Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίζουν από τα λάδια. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι από αυτό που σωτάραμε τις μπριζόλες και σωτάτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια, σβήνουμε με το κονιάκ και τα σιγοψήνουμε για ακόμα 5΄-10΄προσέχοντας να μη καούν και άμα χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, το τελικό αποτέλεσμα όμως πρέπει να βγει στεγνό. Έχουν κρυώσει οι μπριζόλες, αφαιρούμε τα κόκκαλα, αν υπάρχουν, και αρχίζουμε τη σύνθεση του φαγητού: Στρώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα. Στο κέντρο της λαδόκολλας βάζουμε απλωτά 4-5 φέτες πατάτας, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί, συνεχίζουμε από πάνω τοποθετούμε μία μπριζόλα ή τα κομμάτια της και πάνω από το κρέας μία κουταλιά του μίγματος κρεμμύδια-μανιτάρια-σκόρδο και πασπαλίζουμε πάλι με τυρί. Τελειώνοντας βάζουμε 2-3 φέτες πατάτας,αλάτι

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου