5/07/2013
Μπριζόλες χοιρινές κρυμμένες
Με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε τις μπριζόλες και αποτελειώνουμε το ψήσιμο στη χύτρα για εξοικονόμηση χρόνου. Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίζουν από τα λάδια. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι από αυτό που σωτάραμε τις μπριζόλες και σωτάτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια, σβήνουμε με το κονιάκ και τα σιγοψήνουμε για ακόμα 5΄-10΄προσέχοντας να μη καούν και άμα χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, το τελικό αποτέλεσμα όμως πρέπει να βγει στεγνό. Έχουν κρυώσει οι μπριζόλες, αφαιρούμε τα κόκκαλα, αν υπάρχουν, και αρχίζουμε τη σύνθεση του φαγητού: Στρώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα. Στο κέντρο της λαδόκολλας βάζουμε απλωτά 4-5 φέτες πατάτας, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί, συνεχίζουμε από πάνω τοποθετούμε μία μπριζόλα ή τα κομμάτια της και πάνω από το κρέας μία κουταλιά του μίγματος κρεμμύδια-μανιτάρια-σκόρδο και πασπαλίζουμε πάλι με τυρί. Τελειώνοντας βάζουμε 2-3 φέτες πατάτας,αλάτι
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου