Pages

5/03/2013

Μπράουνις μπανόφι

ΥΛΙΚΑ:
180 γρμ. βούτυρο
250 γρμ. κουβερτούρα
4 αυγά
300 γρμ. ζάχαρη
200 γρμ. αλεύρι
40 γρμ. κακάο
100 γρμ. καρύδια ( αν θέλουμε βάζουμε και περισσότερα )
1 κουτί ετοιμη καραμέλα γάλακτος
λαδόκολλα
και ενα πυρέξ διαστάσεων 28Χ20

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει, όπως είναι με το σφραγισμένο κουτί. Μόλις το νερό κοχλάσει, ελλατώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το κουτί για 2-3 ώρες, φροντίζοντας πάντα να είναι σκεπασμένο με νερό. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να ΚΡΥΩΣΕΙ για να το ανοίξουμε. Θα δούμε ότι εχουμε μια υπέροχη καραμέλα γάλακτος. Σε μπεν-μαρι λειώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο, το βγάζουμε απο την φωτιά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά, πλήν της καραμέλας. Στρώνουμε λαδόκολλα στο πυρέξ και ρίχνουμε το μισό μείγμα σοκολάτας, πάνω του κουταλιές-κουταλιές ρίχνουμε την καραμέλα, δεν χρειάζεται στρώσιμο, προσθέτουμε πάνω της το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας και ολοκληρώνουμε με την υπόλοιπη καραμέλα κουταλιά-κουταλιά πάλι. Δεν χρειάζεται στρώσιμο η καραμέλα, με το ψήσιμο θα ενσωματωθεί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170' για 35-40'

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου