Pages

5/10/2013

Καριόκες

ΥΛΙΚΑ:
300 γρμ. άσπρο παντεσπάνι της προηγούμενης μέρας τριμμένο στο multi
300 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα
300 γρμ. βανίλια ( υποβρύχιο )
3/4 της κούπας σιρόπι
2 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
2-3 κουταλιές κονιάκ
Επιπλέον χρειαζόμαστε 200- 300 γρμ κουβερτούρα για να βαπτίσουμε τις καριόκες
Για το σιρόπι:
Με 1 κούπα ζάχαρη και 1/2 κούπα νερό φτιάχνουμε σιρόπι και το βράζουμε για 5'

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λειώνουμε την βανίλια και την σοκολάτα. Προσθέτουμε το τριμμένο παντεσπάνι, το κονιάκ, το σιρόπι και τέλος τα καρύδια. Με το σιρόπι θέλει μια προσοχή, μπορεί να μην το πάρει όλο. Θα το καταλάβουμε βλέποντας το μίγμα. Να μην είναι ούτε αραιό, ούτε πηχτό. Στο σιρόπι και στο πόσο θα προσθέσουμε έγκειται και η επιτυχία του γλυκού.Το μίγμα αυτό γίνεται 2 μπαστούνια. Το τυλίγουμε το κάθε ρολό σε μεμβράνη - βρέχοντας τα χέρια μας ελαφρά και τα παγώνουμε. Αφού παγώσουν κόβουμε την ζύμη σε λεπτές ροδέλλες και τις βουτάμε στην σοκολάτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου