5/10/2013
Καριόκες
Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λειώνουμε την βανίλια και την σοκολάτα. Προσθέτουμε το τριμμένο παντεσπάνι, το κονιάκ, το σιρόπι και τέλος τα καρύδια. Με το σιρόπι θέλει μια προσοχή, μπορεί να μην το πάρει όλο. Θα το καταλάβουμε βλέποντας το μίγμα. Να μην είναι ούτε αραιό, ούτε πηχτό. Στο σιρόπι και στο πόσο θα προσθέσουμε έγκειται και η επιτυχία του γλυκού.Το μίγμα αυτό γίνεται 2 μπαστούνια. Το τυλίγουμε το κάθε ρολό σε μεμβράνη - βρέχοντας τα χέρια μας ελαφρά και τα παγώνουμε. Αφού παγώσουν κόβουμε την ζύμη σε λεπτές ροδέλλες και τις βουτάμε στην σοκολάτα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου