5/05/2013
Χορτόπιτα
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα μας πολύ καλά. Κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Εγώ συνηθίζω τα τελευταία χρόνια να τα αχνίζω πρώτα και μετά να τα στύβω καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους, γιατί ετσι γίνονται πιό εύπεπτα για μας που εχουμε πρόβλημα με στομάχι. Στην συνέχεια βάζουμε σ'ένα μεγάλο σκεύος λίγο λάδι και σοτάρουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια και τα χόρτα. Στο τέλος αφού δεν εχει πιά υγρά, ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνουμε και το τυρί. Λαδώνουμε ελαφρά ενα σινί 40 εκ. και ξεκινάμε να ανοίξουμε τα φύλλα μας. Εγώ βάζω 3 κάτω, την γέμιση και 2 απο πάνω. Κάθε φύλλο που στρώνουμε ρίχνουμε και λίγο λάδι. Τελειώνοντας λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο και το ψεκάζουμε με λίγο νεράκι. Την ψήνουμε στους 180-200' σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου