Pages

5/06/2013

Κεϊκ τιγρέ

ΥΛΙΚΑ:
5 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2 κ' 2/3 της κούπας αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέϊκιν ( 3 κουταλάκια )
2 βανίλιες
2 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές αλεύρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ για 4' όλα τα υλικάμαζί, εκτός απο τις 2 κουταλιές κακάο και τις 2 κουταλιές αλεύρι. Θα γίνει μία ζύμη σχετικά ρευστή. Η ζύμη θα είναι συνολικά 7 κούπες. Χωρίζουμε σε δύο μπολ. Στο ένα ρίχνουμε τις 21/2 κούπες και ανακατεύουμε σ'αυτό το κακάο, στο αλλο που είναι 41/2 κούκες ανακατεύουμε τις 2 κουταλιές αλεύρι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ενα ταψί 25-28 εκ. Ξεκινάμε ρίχνοντας στο κέντρο του ταψιού ρίχνοντας 1 κούπα περίπου απο το λευκό, ( το αφήνουμε απλώνει μόνο του) στο κέντρο του λευκού ρίχνουμε το σκούρο. Συνεχίζουμε αυτή την διαδικασία μέχρις ότου τελειώσει το μείγμα. Πάντα στο κέντρο. Αν δεν το καταφέρεουμε με την πρώτη φορά εκείνο που θα χάσουμε θα είναι το σχέδιο. Το κέϊκ δεν θα πάθει τίποτα. ψήνουμε στους 180' για 45-50'.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου