Pages

5/10/2013

Ζαχαρόπαστα

ΥΛΙΚΑ:
3 κ.σ. νερό
1/2 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
1/2 κ.σ. μέλι
1/2 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.σ. γλυκόζη
500 γρ. ζάχαρη άχνη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σ'ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την ζελατίνα και τ'αφήνουμε για 15' να φουσκώσει η ζελατίνα. Στην φωτιά βάζουμε ενα κατσαρολάκι με νερό και τοποθετούμε το μπολ με την ζελατίνα, προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι, την γλυκόζη και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει το βούτυρο. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε την περισσότερη απο την ζάχαρη, προσθέτουμε το μείγμα απο το μπεν-μαρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με σύρμα στην αρχή για να μην καούμε. Αφού πήξει αρκετά το αδειάζουμε στον πάγκο εργασίας και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε προσθέτοντας τόση ζάχαρη ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας. Τυλίγουμε με μεμβράνη την ζαχαρόπαστα και μετά σε σακκουλάκι Poly-bag γιατί στεγνώνει πολύ εύκολα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου