Pages

5/05/2013

Σου με σαντιγύ ( Choux Pastry )

ΥΛΙΚΑ:
ΥΛΙΚΑ: Για 9-12 σου.
1/2 κούπα αλεύρι ( 65 γρμ. )
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/4 της κούπας βούτυρο (57 γρμ. )
1/2 κούπα νερό ( 120 ml )
2 αυγά μεγάλα ελαφρά κτυπημένα
Θα χτειασθούμε ακόμη:
1 κρόκο για πασάλειμμα
1 κούπα κρέμα γάλακτος ( 240 ml )
1 βανίλια
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200'. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη. Περιμένουμε να πάρει βράση, το αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε με μια κίνηση όλο το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Το ξαναβλαζουμε στην φωτιά και το δουλεύουμε για λίγο μέχρις ότου γίνει λεία η ζύμη. Αυτή η διαδικασία δεν θα πάρει περισσότερο απο 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και το κτυπάμε ελαφρά με το φτερό να κρυάσει ελαφρά. Σ'ένα μικρό μπολάκι κτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μίξερ συνεχίζοντας το κτύπημα. Στην αρχή δείχνει σαν να διαχωρίζεται το μείγμα, όσο κτυπιέται όμως στρώνει. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί του φούρνου και παίρνοντας κουταλιές απο το μείγμα τα τοποθετούμε με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Διαλύουμε τον κρόκο με ελάχιστο νερό και μ'ένα πινέλο πασαλείβουμε τα σου. Τα ψήνουμε στους 200' για 15', χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180' και ψήνουμε για ακόμη 30-35'. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στον φούρνο φροντίζοντας να αφήσουμε την πόρτα μισάνοικτη. Οταν κρυώσουν τα χωρίζουμε στα δύο. Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγύ και γεμίζουμε τα σου. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου