Pages

5/09/2013

Τεμπούρα

ΥΛΙΚΑ:
Η Τεμπούρα είναι χυλός, Ιαπωνικής προέλευσης. Βουτάμε σάυτόν λαχανικά, θαλασσινά και τα τηγανίζουμε.
200 γρμ. αφρώδες παγωμένο νερό ( Σουρωτή )
80 γρμ. αλεύρι
20 γρμ. κόρν-φλάουρ
1 κρόκο αυγού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ο χυλός μας πρέπει να παραμείνη παγωμένος καθ'όλη την διάρκεια του τηγανίσματος. Το μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι μεταλλικό και να ακουμπάει σε πάγο. Για τον λόγο αυτό ρίχνουμε παγάκια σ'ένα μπολ και ακουμπάμε πάνω του το αλλο με το μείγμα της τεμπούρα. Σπάμε τον κρόκο στο μπολ, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε με τα τσοπ-στικ,( τα ξυλάκια που τρώνε οι κινέζοι, βοηθάνε πολύ στην ανάμειξη, αν δεν εχουμε θα χρησιμοποιήσουμε ενα παρόμοιο εργαλείο ). Ρίχνουμε τα άλευρα, δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην γίνει κολλώδες το μείγμα. Αν μείνουν κομμάτια δεν μας ανησυχεί. Ξεκινάμε την διαδικασία τηγανίσματος, που μπορεί να είναι, καρότα, κολοκυθάκια, μανιτάρια, μπρόκολο κ.τ.λ. κομμένα σε στικ, ή γαρίδες, μύδια και άλλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου